Newsfeed

Sergeant Thunderhoof: Trippy britisk doom

Sergeant Thunderhoof - Zigurat

Dette bandet gav ut et album i fjor som jeg bestilte i dag, så jeg føler for å si noe om EP-en de gav ut året før der. Det vil si, Sergeant Thunderhoof kaller denne utgivelsen for en EP. Med en lengde på 39 minutter, så er dette egentlig mer et album enn en EP, men jeg klager ikke på hva de velger å kalle det.

Jeg kjøpte den i fjor noen måneder før albumet kom ut og viste ikke om noe album før i dag. Musikken er en fin blanding av god gammeldags doom og stoner. Det er trege og seige riff som er blytunge, men de er ikke redde for å skru opp tempoet og kjøre på med mer energiske partier i låtene. Musikken er veldig atmosfærisk og de tar tid til å bygge opp stemningen før de kjører på med full trykk. Atmosfæren er ganske like den man finner i psykedelisk og space rock fra 60- og 70-tallet. Man blir dratt inn i musikken med en gang man setter den på og det føles herlig hele veien. I likhet med all god doom og stoner, så har riffene en fantastisk tung groove man kan sitte å høre på i all evighet uten at det blir kjedelig.

Enten man anser dette som en lang EP eller et kort album, så er det ingen tvil om at dette er en solid utgivelse en hver fan av tung musikk burde sjekke ut. Alt på albumet fra vokal, lydproduksjon til det instrumentale føles så riktig, så albumet kan ikke komme fort nok i posten. Du kan høre EP-en gratis på deres Bandcamp, samt albumet jeg har bestilt uten å ha hørt på det enda.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

  • Frossen
4.5

Sammendrag

Så lenge albumet er halvparten så bra som EP-en, så er jeg fornøyd.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*