Newsfeed

Fra Санкт-Петербург

Bandet Karma Rassa er fra St. Petersburg og byen er et eksempel på at kjær by har mange navn. Tidligere ble byen kalt Petrograd og Leningrad før den igjen skiftet navn til St. Petersburg i 1991. Med kyrillisk bokstaver blir det Санкт-Петербург. Karma Rassa er en kvartett som spiller en atmosfærisk progmetall med en filosofisk poesi om menneskehetens problemer som bakgrunnsteppe. Det russiske bandet ble til i 2013, og året etter kom debutskiva «Music Into The Void». Det var ei skive som fikk gode anmeldelser hos progsider som DPRP, Prog Sphere og ProgMetalZone. Nå er russerne klar med en oppfølger i form av «Talks To Innerself» som slippes 20 november via labelen Sound Age.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*