Newsfeed

Krypterte meldinger!

En skulle tro at Northampton var i England, men det er åpenbart også en by i Massachusetts i USA som heter Northampton. Morsomt nok så er Leeds en nærliggende landsby, så linkene til England er der. Byen Northampton har nå fostret bandet Zophim Override som nylig slapp sin debutskive «Rotator». Det er ei skive med såkalt dark prog, men vokalisten The Farmer General er ikke særlig opptatt av sjanger, men betydelig mye mer av musikk. Musikk som de liker er det naturlige for amerikanerne å lage. Det er jo en fin holdning sett fra mitt ståsted, da alt annet blir uekte. Ekte og spennende er det også at det i musikken finnes flere krypterte meldinger som forklarer det noe spesielle bandnavnet, Zophim Override! Artig! Mindre artig er det at i Northampton er svært lite musikk med progressiv tenkning ifølge The Farmer General. Kvartetten har holdt på i vel to år nå, og er faktisk allerede godt i gang med sin neste skive som kommer i april til neste år. Det er med andre ord ikke et band som er late og sløve jeg har under lupen. Planen er også en omfattende konsertvirksomhet neste år for å understøtte den nye musikken.


Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4223 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*