Newsfeed

Summoning: Tolkien tolket gjennom black metal og synth

Summoning - Minas Morgul

«Minas Morgul» er Summoning sitt andre album, og er det albumet hvor Summoning virkelig ble til Summoning. Etter debuten, så sparket Protector og Silenius trommisen og byttet han ut med en trommemaskin. Det skulle vise seg å være en god beslutning siden den billige trommemaskinsounden går perfekt sammen med de billige synthsounden de er kjent for i dag.

I teorien, så høres dette ut som en dårlig kombinasjon, men i praksis, så er dette noe av den mest hypnotiske og episke fantasymusikken der ute. Musikalsk sett er det black metal, men riffene er ikke i like mye fokus som de syntetiske delene av musikken. Gitar og bass er der for å skape et lydbilde, ikke for å spille en masse tøffe riff. Ikke at det mangler tøffe riff på mange av låtene, men black metaldelen av musikken er der først og fremst for å bygge opp et iskaldt og dystert lydbilde. I stedet for blast beats og vill tromming, så er trommemaskinen programmert til å spille en mer militære marsjrytmer. Sammen med synthen, så blir det til noe magisk, unikt og ikke minst sært. Dette var sært da det kom ut i 1995, og det er kanskje enda særere i dag med tanke på at det er så lite innenfor musikk man kan sammenligne dette albumet med.

All lyrikk er hentet fra tekster av J.R.R. Tolkien. Man føler virkelig at man blir dratt inn i hans mytiske verden mens man hører på «Minas Morgul». Når man ser på det fantastiske maleriet av Mark Harrison som Summoning bruker som platecover og hører på musikken, så kan man føle at man er der blant store fjell, dype daler og mektige festninger bygget av førhistoriske sivilisasjoner. Det er en sterk følelse av store kalde landskaper og noe virkelig antikt. Man skulle ikke tro noe så syntetisk skulle klare å skape den følelsen, men Summoning klarer det. «Minas Morgul» var bare starten på eventyret. Dette albumet er mer enn bra nok til å fortjene klassikerstatus, men det var bare en liten forsmak på hva som skulle kommer fra disse to østerrikerne.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*