Newsfeed

Werner Nadolnys Jane

Veteranbandet Jane har siden 2007 brukt navnet Werner Nadolnys Jane. Det er vel rimelig grunn til å anta at visse stridigheter om rettigheter til merkevaren Jane er årsaken til dette? Det som er nokså pussig med Werner Nadolny er at han ikke har spilt på bandet sine fire siste skiver. Årsaken er likevel så enkel som at Nadolny av helsemessige årsaker ikke klarer å spille mer. Uansett så er bandet i disse dager ut med sin skive nummer 22 «The Journey III – Arrival» som er siste skive i «Journey» triologien.

Første skive til Hanoverbandet var «Together» som kom ut helt tilbake til 1974, og med enkelte virkelig hederlige unntak så har bandet levert mye musikk som ikke akkurat har vært fra øverste hylle. Jane har røtter helt tilbake til 60 tallet og det psykedeliske bandet Justice Of Peace var en forløper til Jane. Når Jane ble etablert ble det en symfonisk hardrock med helning mot prog. Det var også rikelig med Hammondorgel. De to beste skivene fra Jane er etter mim mening «Fire, Water, Earth And Air» og «Between Heaven And Hell» fra 1976 og 1977.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*