Newsfeed

Jetztzeit rock.

Chicken er et band fra Athen som spiller en musikk som er et amalgam av psykedelisk musikk, etnisk musikk, spacerock og protoprog. Bandet er utstyrt med masse musikere, og jeg mener å kunne telle så mange som 11 stykker, og det er jo nesten som et såkalt storband å regne. Grekerne ynder å kalle musikken sin Jetztzeit rock, og er nå ute med debutskiva som er selvtitulert. 

Når Chicken holder konsert så vet tilhørerne aldri hva de får, og antallet musikere varierer fra 2 opp til alle 11. Bandet ble til i 2012, og det var av en spesiell årsak som de selvsagt ikke kan huske. Jeg mer enn aner en humoristisk undertone her! Den gang spilte de en salig blanding av minimalisme, krautrock og improvisasjoner. Alle musikerne i bandet kommer fra forskjellige band og bakgrunner, og har forskjellige innfallsvinkler til musikken og deres felles visjon. Sceneopptredener hviler tung på improvisasjonens kunst og manisk vokal.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*