Newsfeed

Himmelsk fin blanding!

Bandet Ollocs er fra North Babylon i New York, og det med Babylon gir visse assossiasjoner til bibelen og kanskje noe himmelstormende? Å bruke så sterke ord om kvintetten Ollocs er vel å ta litt hardt i, men det er en nok en slags himmelsk fin blanding av sjangere som har influert amerikanerne. Bandet har nylig sluppet EP-en «Soul Theory», og det er ei skive med instrumental prog. Med så mange varierte påvirkningskilder er da også «Soul Theory» er verk som er alt annet enn kjedlelig, men heller en temmelig variert og fyrig musikk.

Starten på Ollocs kom i 2011 da Russell Frohberg på bass, gitarer og vokal møtte gitaristen Zach Vanderberg og trommeslageren Andrew Bieler i et high school jazzband. Kort tid etter ble lysten til å starte band stor og bandet Ollocs ble et faktum. Et faktum er det også at musikerne i Ollocs nyter å komponere, og å holde konserter. På nevnte konserter har de delt scene med band som Sevendust, Taproot, Eye Empire, He Is Legend, og Animals As Leaders.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*