Newsfeed

Det episke senteret for kultur.

Det polske bandet Archangelica slapp nylig sin oppfølger til debuten «Like A Drug» fra 2013. Årets verk er døpt «Tomorrow Starts Today» og defineres ofte som såkalt crossoverprog, skjønt bandet selv foretrekker betegnelsen progressiv artrock . Skiva ble understøttet av den polske labelen Lynx Music. Archangelica er fra Warszawa, og det er jo det episke senter for polsk kultur, vitenskap, politikk og industri. Det passer derfor bra at denne kvintetten bidrar til det kulturelle med sin til tider spennende og kreative musikk. Bandet startet opp i 2004 og da var det keyboardspilleren Darek Ojdana som styrte og bestemte.

Siden den gang er det diverse musikere som har kommet og gått, og i dag er det bare gitaristen Maciej Engel som er igjen av originalbesetningen. Archangelica har pr. dato to svært pene kvinnelige medlemmer i form av Patricia Mizerska som synger og Asia Przybysz som spiller bass. I seg selv hjelper jo selvsagt ikke det til bedre musikk, men det er jo flott å se på da!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (4228 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*