Newsfeed

Hannibals elefanter over alpene dro!

Den dedikerte ukrainske multiinstrumentalisten Antony Kalugin er sentral i band som Akko, Sunchild og Hoggwash, men denne artikkel skal dreie seg om det fjerde bandet han er leder av. Karfagen. For kort tiden slapp Karfagen skiva «Spektra» via lablen Caerllysi MusicKarfagen betyr egentlig Kathago og da får vi historisk interesserte backflash til Hannibal og de 37 elefantene som han førte over alpene i år 218 f.Kr. For å gjøre en lang historie kort så er Hannibal en av verdens dyktigste militære ledere gjennom tidene. 

Dyktige er også bandet Karfagen som har en rimelig original symfonisk prog de nå kommer opp med. «Spektra» er sekstetten sin åttende skiva, og kanskje er årets verk det beste det ukrainske bandet har levert så langt? Det er knapt tvil om at Karfagen med nevnte verk har tatt ytterlige steg og nå virkelig har særpreg og egenart. Karfagen har for øvrig en historie tilbake til 1997 da den da kun 16 år gamle Antony Kalugin etablerte bandet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside 

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*