Newsfeed

Tilbake til røttene!

I 2015 fikk den anerkjente metallgitaristen, låtskriveren og vokalisten Mark Sugar en slags visjon og la en musikkstil bak seg for å utforske en annen. Nå har han konvertert til en kompromissløs visjonær innen metall undergrunnen med et nytt band og ny stil med fokus på melodier. Sugar sier at, «Jeg hadde behov for å utfordre meg selv med renvokal og å skrive ekte låter. Jeg gikk tilbake til røttene og begynte å høre på det som i starten av min musikkarriere influerte meg. Det ble mye lytting til gammel metall, progrock og hardrock som alle bygget på velskrevne låter». Sugar er for øvrig kjent som hjernen bak det smått kultpregede bandet Trials som nylig gikk i tørrdokk og tok en pause eller kanskje til og med ga seg? Trials er kjent for en musikk i grenselandet mellom thrash metal og melodisk dødsmetall.

Black Sites består foruten Sugar av noen av Chicago sine mest anerkjente musikere. Sugar selv tar seg av gitarer og vokal, mens Chris Avergin ex. Nequient og Autonomy tar seg av trommene. Det tidligere Trials medlemmet Ryan Bruchert spiller gitarer, og John Picillo ex. Without Waves og Immortal Bird trakterer bassen. Pr. dato er følgelig bandet en kvartett, og de er hjemmehørende i Chicago. 17 februar platedebuterer Black Sites med skiva «In Monochrome». I følge presseskrivet så byr det verket på bastante proto metall riff med vibrerende grooves, piskende thrash, frodige lydlandskaper med bredden som hos moderne prog.

Inspirasjonskildene til amerikanerne er mange og aller høyst skattet er band som Black Sabbath, Deep Purple, Iron Maiden, Fates Warning, Motörhead, Queensrÿche, Voivod, Hammers Of Misfortune og Dawnbringer. Etter at Trials ble oppløst observerte Sugar trommeslageren Chris Avergin spille, og da manifesterte ideen seg om i hvilken retning musikken til det nye bandet skulle gå i! Avergin spilte under nevnte observasjon sin blanding av John Bonham, Ginger Baker og Bill Ward, «Da fikk jeg masse av inspirasjon og ideer», sier Sugar.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*