Newsfeed

Fra der de transatlantiske telefonkabler kommer i land!

Med en svært stilig coverkunst signert Remco Van Den Berg slapp Aurora Project skiva «World Of Grey» i midten av desember. Nevnte Van Den Berg spiller forøvrig gitar i bandet, og å ha slik kompetanse innad i et band må jo være helt topp. I tillegg så har bandet i plenum produsert skiva, og kyboardsspilleren Marcel «Mox» Guyt har skrevet den konseptuelle lyrikken. Den nye skiva er basert på en ide av Marc Vooijs som var rytmegitarist i bandet, men som dessverre døde brått for to år siden. Det førte til at det Nederlandske bandet tok et års pause for å reflektere over hva de skulle gjøre og for å bearbeide sorgen. Valget ble å ikke erstatte Vooijs, og følgelig så fikk keyboards og bass mer spillerom til å boltre seg. Det har ført til at Aurora Project nå heller mer mot prog enn metall, men det er fortsatt tidvis godt gnell i musikken.

Planene for kvintetten fremover er at 2017 skal i hovedsak brukes til å støtte opp om den nye skiva med en omfattende konsertvirksomhet. «World Of Grey» er nærmest «håndsydd» for å passe i en livesetting, og skal også ledsages av et spektakulært multimedia show. Første halvdel vil nederlenderne vie til å turnere i sitt eget land, mens andre halvdel så går turen ut for å møte internasjonale fans. Selv hevder de at deres største inspirasjonskilder er Arena, Pink Floyd, Porcupine Tree, 3rd & the Mortal og Tool. Omtalte Katwijk er for øvrig et yndet feriemål og en tidligere fiskerlandsby. Mest kjent er dog Katwijk for å være der flere internasjonale og interkontinentale transatlantiske telefonkabler kommer i land! Bandet Aurora Project kom i land på sett og vis i sin tid fordi musikerne spilte kortspillet Magic The Gathering! Dette førte åpenbart til en uimotståelig lyst til å jamme, og dermed var jammen (billige ordspill er lov av og til, he he) kimen til Aurora Project lagt. Fortsatt er det å jamme en viktig del av opplegget når kvintetten lager ny musikk.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*