Newsfeed

Fra Republika E Shqipërisë.

Crossbone har 20 års fartstid i den albanske rock/metall scenen. Omtalte scene må sannsynligvis være den minste i Europa, og den er følgelig å betrakte som knøttliten. Crossbone er så definitivt det mest kjente bandet fra Albania, og slipper skiva «WWIII» 17 januar. Ei skive som kommer via Genoalabelen NadirMusic. Det finnes faktisk ingen rock/metall industri i Albania, så den Tiranabasert kvartetten Crossbone måtte utenlands for å få drahjelp til å gi ut musikk. Isolerte sett sprøtt at et land på nær tre millioner innbyggere ikke har noe rockindustri, men Albania har jo vært et svært lukket land preget av Enver Hoxha sitt jerngrep. På albansk skrives landet Republika E Shqipërisë, og det er definitivt info for de spesielt interesserte!

Med skiva «Days Of Rage” fra 1997 så var Crossbone det første albanske bandet som produserte og ga ut musikk på CD. Skiva ble snekret sammen i et hjemmestudio, og lydmessig er det ikke akkurat stjerneklasse over verket. Selve navnet Crossbone er basert på en albansk/engelsk ordbok, og ved tilfeldig å slå opp på en side og så i blinde sette fingeren en plass, da dukket Crossbone opp. Random altså. Så random er ikke musikken til albanerne da det er rock med eksplosiv vokal, harde gitarriff og potent tromming i fokus. Bandet er også svært aktivt og holder svært mange konserter i hjemlandet og landene i nærheten.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*