Newsfeed

Dokken: Et lite hakk tøffere

Dokken - Tooth and Nail

Etter det ganske trygge og litt tamme debutalbumet, så skrudde Dokken opp med de litt tøffere riffene på oppfølgeren, Tooth and Nail. Det er på dette albumet at de viser at de er i stand til å spille heavy metal.

Det er på dette albumet at George Lynch virkelig skinner i gjennom som en fantastisk gitarist gjennom sine soloer og riff. Man kan føle både energi og styrke i hans gitarspill, og han er uten tvil hovedgrunnen til at dette albumet er såpass bra som det er. Tooth and Nail er albumet hvor man kan begynne å snakke om Dokken som et metalband. Utover det, så er dette akkurat så tamt som man kan få det og fortsatt kalle det for heavy metal.

Så selv om det teknisk sett kan kalles for metal, så er dette syvende og sist et kommersielt hard rockalbum slik man kan forvente fra et av puddelrockens mest kjente band. Det betyr selvsagt ikke at det er dårlig, bare at dette er mer et album for fans av den mer kommersielle 80-tallssounden enn for de som foretrekker mer obskur og ren heavy metal. Men digger du metal sammen med puddelrock, så er det nok av kule tunge riff og gitarsoloer i alle låtene til å starte headbanging og luftgitarspill.

Stemmen til Don Dokken er som vanlig pen nok for den mer radiovennlige sounden de gikk for, og trommer og bass er brukbare. Som nevnt er det George Lynch som er hovedattraksjonen. Selv om jeg først og fremst anbefaler dette albumet til fans av hard rock, så er det nok av solide metallåter til at den gjennomsnittelige metalhead vil finne noe å like på Tooth and Nail. Det er ingen ekstremt viktig klassiker, men Dokken som band har sin plass i musikkhistorien som gjør at dette albumet er av interesse for en hver fan av 80-tallshard rock og heavy metal.

Lenker:
Facebook
Hjemmside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*