Newsfeed

Heimskringla: Vikingløypa

Heimskringla - Vikingløypa

Kan man kombinere funeral doom med viking metal? I følge amerikanske Heimskringla, så kan man nettopp det. Selvsagt, når jeg sier viking metal, så mener jeg det i den løseste definisjonen av sjangeren. Det er ingen nordiske folkemusikkelementer eller fjollete drikkesanger om mjød på dette albumet, bare mørk og dyster funeral doom med et nordisk tema.

Bandet består bare av en fyr under navnet Niðagrisur, som står for all musikken. Vikingløypa er alt det man kan forvente fra et funeral doomalbum. Blytunge riff spilte ekstremt sakte, trege rytmer og følelsen av dyp melankoli og knusende depresjon. Vokalen består av dyp og uforståelig growling, og man føler at man blir dratt inn i en mørk og dyster verden. Men det som gjør at Heimskringla skiller seg fra andre funeral doomband som spiller treg og deppa musikk, er at det er i tillegg en episk følelse av store majestetiske nordiske landskaper. Av fjorder, fjell, hav og vinter.

Det er et musikalsk mørke som er vakkert, og fylt med under og respekt for det gamle førkristne Norden. Det er alltid synth/keyboards i lydbildet som bygger opp på den episke effekten. Riffene høres ekstra vakre ut sammen med synthen, og sammen med den dynamiske trommingen, så blir melodiene til noe eterisk og magisk. Dette er funeral doom som skiller seg ut og blir til noe mer enn bare depressivt. Dette er noe virkelig vakkert, oppbyggende og unikt.

Det er mye som foregår i musikken, men ingenting distraherer eller kommer i veien for de andre elementene. Det føles aldri monotont eller kjedelig ut. Man føler aldri at man kaster bort tid med å høre på albumet fra start til slutt. Det er en hel time med funeral doom fordelt på fire låter som står flere hakk over det meste, ikke bare funeral doom, men metal generelt. Vikingløypa har potensialet til å bli en fremtidig klassiker. Hele albumet kan høres gratis på bandets Bandcamp. Det er også mulig å kjøpe det på CD der, noe jeg anbefaler på det sterkeste. Ikke bare for å støtte bandet, men fordi det dette er noe som burde være i platesamlingen til alle som digger episk metal.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*