Newsfeed

Rock på religiøst fundament!

Opera Dos Seculos er et band som er fra delstaten Andradina i Brasil, og som nylig slapp skiva «Analogia». Ei skive som er spekket med symfonisk progmetall, og med en lyrikk som tydeligvis er religiøst fundamentert men som også tar opp mer jordnær problematikk. Brasilianerne er et rimelig ferskt band i det de bare har holdt på siden november 2015. Som nevnt er det å spre et religiøst budskap mye av drivkraften, og det er da også den katolske gren av kristendommen som er i fokus.

Jeg har full respekt for folk sine religiøse overbevisninger med mindre det er rå fundamentalisme som ligger i bunn. Likevel så blir det tidvis lett noe krampaktig over musikk som er et verktøy for en filosofi, religion eller tankesett. Det er uansett riktig å ha band som Opera Dos Seculos under lupen for å vise mangfoldet i rytmisk musikk. Brasilianerne kan helt klart håndtere sine instrumenter, men så veldig originale og grensesprengende er de ikke akkurat! Mexicanerne har definitivt sine fine øyeblikk, og får frem et sug i musikken til tider  som er tiltalende så det holder!       

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*