Newsfeed

Dansk design

Med den nye unge bølgen av ung, dansk prog metal, kommer NORÐ med sin debut-EP i begynnelsen av mars på Inverse Records. Gruppa ble dannet tilbake i 2013, med Bjarne Brogaard Matthiesen, med fartstid fra fusjonsbandet I See the Sky, som ny vokalist fra vel et år tilbake. Musikken deres, sier de selv, går i progressiv melodisk rock/metal med høyoktan energi og melankolske landskap. 

Matthiesen eksperimenterer mye med stemmen sin på lyrikkvideoen de har sluppet av andresangen, Rosehip Garden, der han begynner i de grovere og growlete tonene, før musikken dreier mot melankolien, og stemmen skifter leie totalt og blir teatralsk. Av vokalinfluenser, nevner han Steven Wilson, Daniel Tompkins fra Tesseract, og Einar Solberg fra Leprous, så forvent knallhard metal, som går fra hardcore, thrash og death, til mer progressive rockevibber.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*