Nyhetsfeed

Dansk design

Med den nye unge bølgen av ung, dansk prog metal, kommer NORÐ med sin debut-EP i begynnelsen av mars på Inverse Records. Gruppa ble dannet tilbake i 2013, med Bjarne Brogaard Matthiesen, med fartstid fra fusjonsbandet I See the Sky, som ny vokalist fra vel et år tilbake. Musikken deres, sier de selv, går i progressiv melodisk rock/metal med høyoktan energi og melankolske landskap. 

Matthiesen eksperimenterer mye med stemmen sin på lyrikkvideoen de har sluppet av andresangen, Rosehip Garden, der han begynner i de grovere og growlete tonene, før musikken dreier mot melankolien, og stemmen skifter leie totalt og blir teatralsk. Av vokalinfluenser, nevner han Steven Wilson, Daniel Tompkins fra Tesseract, og Einar Solberg fra Leprous, så forvent knallhard metal, som går fra hardcore, thrash og death, til mer progressive rockevibber.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (478 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*