Newsfeed

God Among Insects: Råtten death metal

God Among Insects - World Wide Death

Det er nok av band og album, som man enten digger eller hater. Ofte er dette band med en veldig spesiell sound eller image, men God Among Insects sitt tilfelle, så hater mange dem fordi de ganske enkelt synes de suger. Jeg er ikke en av de som synes at de suger, ellers ville jeg ikke ha skrevet om dem.

God Among Insects er nok et kortlevd svensk death metalband bestående av veteraner fra den svenske ekstrem metalscenen. Tomas Elofsson fra Sanctification på bass, Tobben Gustafsson fra Vomitory på trommer, Lord K. Philipson fra The Project Hate MCMXCIX på gitar og Emperor Magus Caligula fra Dark Funeral og Hypocrisy på vokal. Første grunnen til at det er en del som ikke liker dette bandet er selvsagt vokalen. Det er alltid det første folk klager på når de misliker et band. Det er en type growling som høres litt sær ut, kanskje fordi den ikke nødvendigvis høres så brutal ut som man forventer fra sjangeren og det er kanskje bruk av pitch shift som gjør at den høres litt kunstig ut, men jeg synes det er med på å gi musikken særpreg.

En annen ting er selvsagt det instrumentale. Igjen, så er det ting i musikken som setter et særpreg ikke alle liker, som den stygge gitartonen og den litt hule lyden trommene har. Riffene er ikke de mest kompliserte og det er ikke den mest originale tolkningen av death metalkonseptet der ute, men det fungerer.

Det er et album jeg har spilt ganske ofte gjennom årene. Det er veldig rett frem death metal, som er tung, brutal og råtten, og det er ofte alt death metal trenger å være. Det er 35 minutter med den dosen death metal jeg trenger daglig. Er du for opptatt av at death metal skal være teknisk eller skal være superoriginal, og du har lav toleranse for at det låter litt surt og stygt, så er det en selvfølge at du vil hate World Wide Death. Men forstår du at death metal skal være litt rått og jævlig, så er dette absolutt et band og album som er verdt å sjekke ut.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*