Newsfeed

Jorn: Et hakk tyngre

Jorn - Worldchanger

Hører man på mye progressiv metal og power metal, så er det nesten en selvfølge at man vet hvem Jørn Lande er, og man har kanskje hørt om eller på solobandet hans. Mens det første soloalbumet til Jørn Lande var en hyllest til hans AOR og 70-tallsrockrøtter, så er oppfølgeren Worldchanger betydelig mer metal.

Albumet åpner med et solid stykke midttempo heavy metal i form av Tungur Knivur. Det er en catchy og melodiøs låt med riff man kan headbange til. Dette setter standarden for resten av albumet, som er det ene kvalitetsstykket med heavy metal etter den andre. Det er noen mer myke låter her og der, men for det meste, så er det hard og tung musikk som er standarden. Det er den typen metal som hadde slått igjennom på 80-tallet, men samtidig, så er den tidløs nok til at det ikke føles datert. Når det kommer til både det instrumentale og vokalen til Jørn, så er det mye som minner om Dio. Det er litt av den samme stemningen, og man kan høre at Jørn sine stemme har mange likhetstrekk med Ronnie James Dio. Når det er sagt, så høres Jorn først og fremst ut som Jorn.

En interessant ting med dette albumet er at Mayhem trommis Hellhammer spiller trommene. Det er umulig å høre at det er han siden han ikke får spille blast beats eller kjøre på med sin egen stil, men det er ingen tvil om at trommingen er ekstremt solid. Worldchanger er et album enhver fan av melodiøs metal burde sjekke ut. Det er gode riff, bra tromming og stemmen til Jørn Lande passer musikken perfekt. Musikken er fylt med en masse følelser og har den dramatiske følelsen denne typen musikk skal ha. Digger man melodiøs hard rock fra 70- og 80-tallet, og selvsagt heavy metal, så er det en selvfølge at man skal skaffe seg dette albumet.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*