Newsfeed

Snacks for IQ fans.

IQ er et band mange har et nært forhold til, men jeg kan med enkelte unntak som skiva «Dark Matter» ikke si at det de leverer er noe jeg blir veldig henrykt over. Uansett så kommer det engelske veteranbandet med en Live Blu-ray skive 20 januar som de har kalt «Scape Across The Sky». Skiva slippes via GEP som var det første uavhengige plateselskapet for prog.

GEP are pleased to announce the first ever Blu-ray release for IQ. Filmed in December 2014 at The Boerderij in Holland, the concert was part of the «Road Of Bones Tour» and features all the tracks from the first «Road of Bones» CD, along with «Ten Million Demons» as the encore and a host of other live IQ favourites like «Awake and Nervous» or «Leap of Faith»

With audio in stereo and 5.1 surround sound, the special features include:
«The Encores» from the Borederij gig.
«Until The End» – video from the 2014 Lorelei festival
«The Projections» – just the projections used in the gig accompanied by the live audio
«The Art of The Road of Bones» – Peter Nicholls in conversation with Tony Lythgoe, graphic artist and designer of the striking album cover and logo for IQ’s recent album «The Road of Bones»
«Photo Gallery»

«200 konserter i året!»

IQ oppstod på asken av bandet The Lens i 1981, og fire av de fem som startet opp er enda med. Tim Esau, Peter Nicolls, Michael Holmes og Paul Cook. Kun Martin Orford har forlatt bandet til fordel for en solokarriere, og han er erstatte med Neil Durant på keyboards. De to første skivene til IQ, «Tales From The Lush Attic» og «The Wake» oppnådde klassisk status i den nye bølgen av britisk prog. At IQ årlig hadde vel 200 konserter i den verdensberømte Marqueee Club i London var definitivt med på å hanke inn mange fans. Så langt har IQ sluppet 11 studioalbum, og den siste «The Road Of Bones» kom i 2014.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter
Instagram

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*