Newsfeed

Beastcraft: Ondskap fra Hønefoss

Beastcraft - Into the Burning Pit of Hell

Beastcraft spiller ren og rå helnorsk black metal med alle de rette klisjéene på plass. På baksiden av CD-coveret er det sorthvit bilder av Alastor Nefas og Sorath Northgrove med liksminke, nagler og korset snudd opp ned, og det er null tvil om at de spiller black metal. De to står for all musikken og jeg vil våge å tro det meste av arbeidet med å spille inn og få platene trykket opp.

Musikken er som forventet rå, grim og iskald. Det er de raske isende riffene som skaper en atmosfære av ren ondskap og satanisme. Det er raske låter fylt med hat og aggresjon, og det er mer middtempo låter som oser av en mørk og dyster stemning. Trommene kjører på med blast beats og lydproduksjonen er lo-fi og råtten. Til syvende og sist, så høres det ut som klassisk Darkthrone. Rettere sagt, det høres ut som Under a Funeral Moon fra 1993 av Darkthrone. Til og med vokalen er i den samme hese og onde stilen. Er det en negativ ting at de er så like det bandet og albumet som tydeligvis er hovedinspirasjonen deres? Nei, ikke i det hele tatt.

Darkthrone kommer aldri til å gi ut et album som høres ut som Under a Funeral Moon, så det er kult å få høre noe såpass bra i akkurat den samme stilen. Er det mangel på black metalband som prøver å høres ut som Darkthrone? Nei, men få gjør det så bra som Beastcraft på dette albumet. Det er energisk, barbarisk og har akkurat den rette stemningen. Dette er et band som forstår hva de gjør, og de gjør det riktig.

Dette er et perfekt album for når man ønsker den rette old school satanismen tidlig andrebølges black metal hadde. Det er støyende og fylt med den okkulte mystisismen de gamle bandene og albumene hadde. Beastcraft er kanskje bare enda et band som spiller rettfrem black metal uten mål om å være nyskapende, men når man gjør alt riktig, så er originalitet det siste man bryr seg om. Det som betyr noe er at man kan sette på Into the Burning Pit of Hell og føle vintermørket og det onde trenge på. Dette er alt det klassisk norsk black metal skal være.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*