Newsfeed

Husmorprog?

Det engelske bandet This Winter Machine slapp sin debutskive «The Man Who Never Was» rundt midten av januar. Bandet er en kvartett og operer innen den ofte så populære sub sjangeren neoprog. Det er en sjanger som det er svært delt meninger om, og som nevnt tidligere så er det mange som virkelig elsker neoprogbandene.

Noen er på den motsatte siden og kaller det noe nedlatende husmorprog. En slags sannhet er vel at også innen neoprog som andre sjangre, så er det stor spredning i uttrykk, kreativitet og kvalitet? I tillegg så beror det hele selvsagt på smak og behag som eller innen musikken. Uansett så slippes skiva via labelen Progressive Gears Records og kvartetten er hjemmehørende i Leeds.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*