Newsfeed

Atypisk bandnavn.

Katharos heter καθαρός på gresk, og betyr noe sånt som ren, uplettet, uskyldig eller oppreist, enten bokstavelig eller seremonielt eller åndelig. Det er derfor ikke et typisk navn for et sortmetall band, men samtidig så er et slikt atypisk navn fascinerende for meg som liker de som skiller seg positivt ut. Katharos er et svensk band som spiller symfonisk sortmetall/dødsmetall og som er inspirert av Emperor, Dimmu Borgir og Death.

I følge presseskrivet så blander Katharos det skandinaviske sortmetall/dødsmetall soundet med episke symfoniske arrangementer og har en kompleksitet som krever at lytteren hører musikken flere ganger for å få med seg alt! Samme skriv forteller også om «Heavy guitar riffs are accompanied with battle drums and carried along by majestic choirs and synths with lyrical themes bridging philosophy and religion». 1. mars slipper Katharos sitt debutalbum «Exuvian Heraldry».

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4082 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*