Newsfeed

Sonisk progresjon.

Sliptrick Records er en aktiv label, og i februar slipper de skiva «Like Crowns For The Earth». Den skiva er signert kvintetten Tethra som holder til i den norditalienske byen Novara. Skiva har 11 låter og en aldeles herlig coverkunst signert den visjonære kunstneren Marco Castagnetto. Tradisjonelt så har Tethra spilt en original amalgam av dynamisk doom og dødsmetall med klare følere tilbake til 90 tallet.

Nå er det en sonisk progresjon og nye elementer som blant annet akustiske gitarer er tilkommet. Som alltid er det bandet sin frontmann vokalisten Clode Thetra som gjør seg mest bemerket. Han har en rimelig karismatisk vokal med et gotisk tilsnitt. Italienerne er for øvrig inspirert av band som Candlemass , Moonspell , My Dying Bride , Paradise Lost , Samael , Saturnus og Novembers Doom. Noen video fra det nye albumet er det ikke i skrivende stund, så vi får nøye oss med “Sense Of The Night”.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*