Newsfeed

Sabaton: Den gangen de var noe nytt

Sabaton - Primo Victoria

Har du noen gang ønsket å høre tøff power metal som synger om andre verdens krig og andre moderne kriger? Da er Sabaton midt i blinken. Sabaton er alt annet enn et ukjent band i dag, men de måtte starte et sted i likhet med alle andre band. Så det var faktisk en tid når deres musikk var noe nytt og spennende i den svenske power metalscenen.

Krig er et av de mest vanlige temaene i metal, så Sabaton gjør ikke akkurat noe revolusjonerende på sitt debutalbum. Men med fokus på virkelig konflikter fra de siste hundre årene, så skiller de seg kraftig fra den stereotypiske lyrikken i power metal om fantasy og science fiction. Det er noe virkelig episk med D-dagen, slaget om Stalingrad og gamle ubåtslag. Det er ingen grunn til at ekstrem metal skal ha alle de virkelige slagene mens power metal skal liksom bare være om oppdiktete slag med sverd og magi. En annen ting som skiller dem fra annen power metal er vokalen. Det er ingen falsett eller høy pitch skrik å finne på dette albumet. Vokalen er i stedet dyp og litt hes, noe som passer musikken og lyrikken bedre. Joakim Broden høres mer ut som herdet soldat enn en power metalvokalist.

Musikken er midttempo tung power metal som ikke går vekk i fra rettfrem vers og refrengstruktur. Man kan gå så langt som å si at de bare har skrevet tre eller fire låter som de bare har gjort litt om på når de innså at de trengte flere for å ha et helt album. Men til tross av repetering låtstrukturer, så er lyrikken og refrengene nok til at man kan høre på dette albumet gang på gang og fortsatt få gåsehud. Dette er power metal som selv de som hater power metal kan digge.

Det er ingenting corny eller direkte nerdete (utover å være besatt av krigshistorie) med dette i motsetning til resten av sjangeren. Det er bare knallhard power metal som lever opp til powerbeskrivelsen. Repeteringen, som mange ser på som en svakhet blir dette bandets styrke siden det ikke er noe bedre her i verden enn rett frem metal.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*