Newsfeed

Naturlov og virkelighet.

Symfonisk melodiøs metal er åpenbart en sjanger med en svært dedikert fanbase, og det gjelder også for Dharma Storm fra Italia. I midten av januar slapp kvintetten skiva «Not An Abyss Prey» og det er bandet sin  første skive etter debuten «Mind`s Storm» fra 2014. Årets skiva har ti låter, og viser et band som har tatt ytterlige skritt mot sitt eget uttrykk. Ikke himmelstormende originalt, men med fiffige arrangementer og mange ok og frittflytende ideer. Bandet har holdt på siden 2009, og er hjemmehørende i Ladispoli som er en by i provinsen Roma og i regionen Lazio. Inspirasjonskilder er Iron Maiden, Metallica, Pantera, Children of Bodom, Wasp, Pink Floyd, Scorpions, Queen og E Altri.

Ordet Dharma stammer fra Sanskrit धर्म eller Dhamma som gir Pāli og som betyr betyr naturlov eller virkelighet. Derfor er Dharma Storm et bandnavn med som er velvalgt.  I religiøs sammenheng kan det dharma oversettes til «læren om den underliggende sannhet». Dharma er filosofiske aksiomer for trosretninger og filosofier med opprinnelse i India. Begrepet benyttes i hinduisme, buddhisme, jainisme og sikhisme.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*