Newsfeed

Steingammelt trossamfunn!

Taproban er en italiensk progtrio som sannsynligvis går under radaren for mange, men som så absolutt fortjener å bli belyst og omtalt. Så langt har italieneren gitt ut fem skiver inkludert debuten «Ogni Pensiero Vola» fra 2002. Trioen sitt sjette album «Per Aspera Ad Astra» er nå ferdig og slippes om få dager. Coverkunsten er så fiffig at jeg velger den som illustrasjon fremfor enda et bandbilde til en forandring. Trioen er tungt påvirket av prog fra syttitallet, men har nok talent og kløkt til å tilvirke musikk som står trygt på egne ben uten å være reproduksjon av gamle helter.

Tapobran har faktisk holdt på helt siden 1996, og det Romabaserte bandet ble initiert av keyboardsspilleren Gianluca De Rossi. Fokus for Taprobrantrioen har alltid ligget på instrumentale partier og kreative og spennende lydlandskaper, så det er ofte sparsomt med vokal. Som alle andre musikere har også trioen inspirasjonskilder og nevnes kan band som Emerson, Lake & Palmer, Genesis, Yes, Gentle Giant, Premiata Forneria Marconi, Le Orme, Goblin og Banco Del Mutuo Soccorso. Selve navnet Tapobran er hentet fra et navn på et steingammelt trossamfunn som holdt til på Sri Lanka.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (7073 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*