Newsfeed

Uhygge på skinner.

24. mars kommer veteranbandet Residents med et nytt verk, og gledelig nok kommer herligheten også på vinyl. Den nye skiva heter The Ghost Of Hope, og er et verk som basert på den tragiske historien om togvrak fra sent i det 19ende århundre, og tidlig i det 20ende århundre. Ingen skal beskylde amerikanerne for å være forutsigbare som det er ganske å vanlig å trykke i disse tider .

The Ghost Of Hope er basert på bandet sin velkjente fortellerstil, og er et resultat av en rekke gamle artikler. Skriverier hvor den overhengende faren ved togreiser i gamle dager ble belyst. Selve den vokale språkføringen er ærbødig overfor den nevnte tidsæra med sin nærmest grasiøse tilnærming til engelsk på skiva. Det hele kontrasteres elegant ved selv uhyggen ved disse mange grusomme ulykkene ved den gangs togreiser som Residents skaper ved sitt smått unike musikk og tonspråk. Den nye skiva er nummer 39 i kronologien og debuten «Meet The Residents» kom i 1974.

“My heart is warm with the friends I make and better friends, I’ll not be knowing,
Yet there isn’t a train I wouldn’t take, no matter where it’s going.”
-Edna St Vincent Millay

While the great poet’s romantic relationship with train travel was undoubtedly heartfelt, she was definitely not traveling by rail as the 19th century neared its end.  The dangers posed by increasingly fast trains, coupled with heavier and heavier cargo loads, moving across an aging rail system, made derailment a common occurrence.

In addition, the primitive communications and safety mechanism of the era often resulted in either head-on collisions or, conversely, “telescoping,” which occurred when a stationary or slow-moving train was hit from the rear by another train on the same tracks.  When this happened, especially in winter when the cars were heated by coal-burning stoves and illuminated by kerosene lamps, the wooden passenger cars were quickly engulfed in flames, resulting in a quick and unpleasant death for those surviving the initial impact.  In retrospect, a simple fact was obvious: this revolutionary technology was progressing faster than society could regulate or control it.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*