Newsfeed

Samhandling i fokus.

«Post Solis» heter en EP som slippes 10 mars. Bandet bak det albumet er progmetall kvartetten Behind The Sun, og skiva er produsert av James King kjent fra sitt samarbeid med Between The Buried And Me. Behind The Sun er fra den knøttlille byen Clemson i Sør-Carolina og bandet har bare holdt på i tre år. Noe av målet for amerikanerne er å vise at bandet som helhet er mye større enn de enkelt musikerne hver for seg. En annen måte å si det på er at samhandling og å spille hverandre gode er i fokus. I tillegg så vil kvintetten gjerne lage sin særegne musikk med inspirasjon fra band de beundrer.

Opeth, Mastodon, Gojira, Between The Buried And Me, Native Construct, Obsidian Kingdom, The Black Dahlia Murder, Break My Fucking Sky, Deafheaven, Cattle Decapitation, Origin, Porcupine Tree, Daylight Dies, WRVTH, Enslaved og en drøss andre band inspirerer Behind The Sun.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*