Newsfeed

Mørkere og mer aggressivt.

Navnet på den nye skiva til finske Barren Earth er ikke klart i skrivende stund, men det er faktisk første gang kvintetten jobber med en proff produsent. Valget falt på Victor Santura, og det virker som et godt valg p.g.a. partenes gjensidige beundring for hverandre! Santura er også kjent som gitarist i band som Triptykon, Dark Fortress og Noneuclid. Barren Erath sin nye skive er deres fjerde, og kommer i mars, og er en oppfølger 2015 skiva «On Lonely Towers». Årets verk er mørker og mer aggressivt, og mer eksperimentelt.

Bassisten Olli-Pekka Laine forteller at bandets melodiske og melankolske sider fortsatt eksisterer, men at det hele er krydret med en dose angst og groove. Det finske progressive dødsmetallbandet returnerte nylig fra en svært vellykket konsert turne i Europa hvor de delte scene med Insomnium. Nå er tiden inne for å fullføre arrangementene for den kommende skiva. Barren Earth var på planleggingsstadiet i 2006, men først høsten 2007 var det et fullverdig band. Tanken eller visjonen den gang var å kombinere moderne og tradisjonell dødsmetall med 70 tallets prog og folk. Blant influensene er band som Paradise Lost, Opeth, Pink Floyd, Jethro Tull samt diverse pionerer innen finsk prog.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Barren Earth: Rød tråd - Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*