Newsfeed

På tokt i ville vesten!

USA er det landet i verden med størst andel jurister i forhold til befolkning, fordi åpenbart alle tenkelige og utenkelige søksmål kan bringes til domstolene. I tillegg så formelig bobler og kryr det av kompetente musikere, og min siste oppdagelse er bandet Warseid. Det er slett ikke noe nytt band, så de har tydeligvis gått under radaren da de har holdt på helt siden 2008! I midten av februar slipper Warseid skiva «A New Land To Find». Det er et verk som er påvirket av utallige band innen folkmetal, blackmetal og death metal ifølge musikerne i bandet fra Madison i Wisconsin.

Det tok ikke lang tid før Warseid ble en publikumsfavoritt i hjembyen Madison etter bandet sin oppstart. Årsaken var utmerkede konserter og et sound som av mange ble oppfattet som unikt. Deretter erobret Warseid «ville vesten», eller rettere sagt «the Midwest». Med årene utviklet Warseid seg i form av lengre mer dynamisk låter og mer komplekse kompositoriske strukturer. Det ble lagt mye arbeid ned i å raffinere kordprogresjon og intrikate harmonier. I 2012 kom EP-en «Where Fate Lies Unbound», og den ble meget, meget vel mottatt. Det er derfor rimelig å anta at fansen nå storlig gleder seg til Warseid sin debut CD. Ei skive med 7 låter med folkmetall med klar hint av sortmetall og noen nikk mot dødsmetall.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*