Newsfeed

Skulder ved skulder!

Et for meg nytt, men spennende bekjentskap er det canadiske bandet Aeternam. Nå er på ingen måter Aeternam noe nytt band da de faktisk feirer sitt 10 års jubileum i år. I midten av februar slapp de skiva «Ruins Of Empire» som var deres første siden 2012 da den vellykkede skiva «Moongood» kom ut. «Moongood» byr på hva så som nå ofte kalles «oriental metal», og her krydrer canadierne på med symfonisk og episk dødsmetall.

Aeternam er fra Qubec og det var her herrene Antoine Guertin og Achraf Loudiy møttes og hadde et klart mål for det nye bandet. Klassisk dødsmetall låtskrivning skulle kombineres med episke soloer og midtøsten influenser. Brutalitet og melodi skulder ved skulder altså. Med sitt debutalbum «Disciples Of The Unseen» markerte Quebecbandet seg kraftig, og fikk fans over hele verden. Også de som liker band som Behemoth, Iced Earth og Melechesh vil sannsynligvis like Aeternam. Bandnavnet oversatt fra latin betyr evig, og for enkelte vil nok denne canadiske kvintetten oppfattes som «evig» deres favorittmusikk!?

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*