Newsfeed

42 konserter i 20 land på 56 dager!

Dette østerrikske bandnavnet er det noe hjemmekoselig og kjent og kjært med kan en si! Mother`s Cake vil for de fleste vekke minner, men her er det snakk om en musiserende trio. En trio som spiller en musikk i randsonen mellom rock, spacerock og psykedelisk musikk. I slutten av januar slapp bandet sin tredje skive, «No Rhyme No Reason».

Trioen ble etablert i slutten av 2008. Fire senere kom debuten «Creation`s First» som faktisk hadde med seg velkjente men nå avdøde Isaiah «Ikey» Owens. Owens er kjent fra sin tid i Mars Volta og Jack White. Året etter ble Mother`s Cake tildelt prisen som årets nykommer i Østerisk musikk, hva nå det måtte gi av kredibilitet? I tillegg så var de oppvarmingband for Omar Rodriguez Group, Deftones, Tito & Tarantula og Iggy And The Stooges. I 2014 var det 42 konserter i 20 land på 56 dager som oppvarmer for Anathema og deres «Distant Satellites Tour».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*