Newsfeed

Hardingrock: Grimen

Hardingrock - Grimen

Ihsahn burde være et kjent navn for fans av norsk black metal og prog. Han er mest kjent fra Emperor og sitt eget soloband, men som mange profilerte musikere, så har han behov for sideprosjekter. Hardingrock er et av disse kortlevde sideprosjektene som bare produserte et album.

I dette prosjektet, så slo han seg sammen med sin kone Ihriel (som går under artistnavnet Starofash på dette albumet) og den kjente harding fiolinisten og folkemusikeren Knut Buen. Sammen, så spiller de veldig melodiøs og moden folk metal. Ikke noe tjohei og fyll typen mange forbinner med sjangeren, men seriøs musikk. Ihsahn står for gitar og den mannlige vokalen, og Ihriel står for keyboards og den kvinnelige vokalen.

 

Knut Buen står selvsagt for hardingfelen og det er han som har skrevet mesteparten av lyrikken, som handler norsk folketro på troll og tusser. Han fungerer også som forteller mellom låtene. Musikken er som sagt moden folk metal, men det er mye bruk av rolig elektronisk musikk og selvsagt folkemusikk mellom de metalliske delene av albumet.

Dette prosjektet tok aldri av og fikk ikke anerkjennelsen det fortjente å få. Når man tenker på folk metal, så tenker man enten på up beat og fjollete låter om alkohol eller på black metal med folkemusikk. Hardingrock er ingen av delene. Det velspilt og atmosfærisk melodiøs metal som tar tid å sette seg inn i. Dette albumet fortjener mer oppmerksomhet og kjærlighet. Er du ute etter noe som er annerledes og som har dybde, så er Grimen ett album som er absolutt verdt å sjekke ut.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*