Newsfeed

Musikk som risikosport!

Det krever rikelig med mot å bo i Saudi Arabia og være systemkritiker da risikoen for steining eller halshugging er overveldende. Sortmetall bandet Al-Namrood som er fra nevnte land har derfor valgt å være anonyme. Bandet har aldri spilt live og deres identitet er altså ukjent på lik linje med amerikanske Residents, men av totalt forskjellige årsaker. For i det hele tatt å kunne øve og spille må musikerne i Al-Namrood smugle med seg instrumentene! Snakk om å lide for kunsten! Den vedlagte videoen heter «Nabath» som illustrerer den kaotiske og regelrett sinnsyke situasjonen som hersker mange plasser , og oversatt til norsk blir «Nabath», utstøtt.

22 mai slipper Al-Namrood sin sjette skive «Enkar» og det er via labelen Shaytan Productions . Lyrikken er nok en gang utvetydig på det de oppfatter som absurditeter og groteske overgrep i sitt eget land. Bandnavnet er fra en babylonsk konge, og er valgt som en protest mot myndighetene.

Nimrod (hebraisk: נִמְרוֹדֿ Nimrōḏ, arameisk: ܢܡܪܘܕ, arabisk: نمرود, Namrood) er en person i Bibelen som sies å ha vært en oldesønn av Noah, og den første som dannet et stort rike etter Vannflommen. Riket omfattet områder i Mesopotamia. Han omtales som en «mektig jeger i 1 Mosebok 10,8-12

Han er også kjent i mesopotamisk mytologi, i tanakh og i Koranen. Mange forskere mener at det må dreie seg om en historisk skikkelse, men at det er tykke lag med legender som gjør det vanskelig å si noe sikkert om hva som er historisk.

Nimrod har vært gjenstand for mange spekulasjoner opp i gjennom tiden. Noen har for eksempel hevdet at det er han som har vært opphavet til mange kjente mytiske skikkelser. Han har blant annet blitt forbundet med de babylonske gudene Marduk og Tammuz, og med den mytiske kong Ninos. Den skotske presbyterianeren Alexander Hislop (1807–1862) er særlig kjent på dette området.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*