Newsfeed

Flamenco møter postrock!

Samarbeid er noe jeg til vanlig har stor sans for av diverse årsaker. Innen musikken er det utallige eksempler på fruktbare samarbeid, og selvsagt noen mindre vellykkede. Det spanske instrumentale postrockbandet Toundra samarbeider nå med det ferske og innovative flamencobandet Niño De Elche. Prosjektet kalles Exquirla, og rimelig nylig så ble skiva «Para Quienes Aún Viven» sluppet. «Para Quienes Aún Viven» betyr «For De Som Fortsatt Lever». Antakeligvis er det en mening med den tittelen jeg ikke har fått med meg, men den nye video fra skiva «Destruidnos Juntos» har jeg fått med meg! Det er en rimelig følelsesladet låt med masse fine og varierte stemninger som er progdrenert.  

Facebook Exquirla

Hjemmeside Niño De Elche

Facebook Toundra

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*