Newsfeed

Detest: Dorval

Detest - Dorval

Detest er et dansk death metalband som gav ut noen demoer og dette albumet, og det er det hele. De er fortsatt aktive, men de har ikke gikk ut noe nytt. Musikalsk er det ganske rett frem 90-tallsdeath metal. Blytunge riff, og vokalen er selvsagt growling. Det er lite misbruk av blast beats og det er for det meste bra skrevet låter med gode riff. Musikalsk er det ikke mye som skiller dem ut i fra andre death metalband fra denne tidsperioden.

Det som gjør dem interessante er at Dorval er et konseptalbum med fantasy/science fiction historie bandet har skrevet basert på tegneserien Laïlah av Caza. Handlingen foregår på planeten Dorval, som blir invadert av et intergalaktisk imperium som utrydder dens befolkning. Den blåe kvinnen på coveret gjemmer seg på en øy der hun driver på med magiske ritualer. Kommandant Zyrion fra den invaderende hæren finner henne og voldtar henne, for å så bli drept av henne og det magiske ritualet fullføres, som hevn for hennes utdødde rase.

Som nevnt, så der det lite musikalsk som skiller Detest og dette albumet fra annen death metal fra denne tidsperioden. Det er at det er et fantasy/science fiction konseptalbum som gjør dette unikt. Dette er ikke noen tapt og glemt klassiker, og musikken er ikke teknisk eller eksperimentell nok til å virkelig passe lyrikken. Det er uansett at album som er verdt å spore opp. Det er bra nok death metal og historien andreledes nok til at det er verdt å følge med på lyrikken. Det er et unikt album på sin egen måte selv om musikken aldri beveger seg utenfor rettfrem death metal. Noen ganger er rettfrem death metal mer enn bra nok grunn til å skaffe seg et album, og at det er et konseptalbum blir en bonus.

Lenke:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

Coveret er tegnet av den danske tegneren Franz Theis og er ikke fra tegneserien.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*