Newsfeed

En rik kulturarv speiles med musikk.

Et nytt og friskt band innen psykedelisk/prog er LamaGlama fra Chile som nylig slapp sin debut «Tierra Del Sur». Allerede i juni kommer det ny skive forteller Pablo Tapia Mercado. Mercado er gitarist, låtskriver og produsent og leder av LamaGlama, og sier videre at bandnavnet LamaGlama er det vitenskapelige navnet på lamaer. Lamaer er et dyr som er veldig vanlig i den nordre delen av Chile og for hele Sør-Amerika. For Mercado og han medmusikere representerer lamaer samhold og er et symbol på musikernes røtter. Det er røtter de med rette er stolte av, og i Chile og Sør-Amerika er det jo en svært rikholdig forhistorie.

«Tierra Del Sur» ble spilt inn i Mercado sitt hjemmestudio, og det uten tidspress. og det gir ofte bra resultater er min erfaring. Bandet samlet seg og hygget seg i fjorten dager med å musisere og å improvisere å således meisle ut tematikken. Lyrikken tar for seg det at Sør-Amerika er nokså adskilt fra resten av verden, og mange søramerikanere blir diskriminerte som innvandrere til andre land. Den Søramerikanske kulturarven som er svært rik og stor blir ikke nok verdsatt andre plasser i verden synes Mercado. Det ønsker LamaGlama å gjøre noe med. Musikken til LamaGlama er derfor et forsøk til å synliggjøre dette med bruk av rock.

Mercado synes psykedelisk og progressiv musikk virkelig åpner opp for å skrive musikk på en fri måte og la det kunstneriske og kreative få råde. Progressiv musikk har ingen regler, og gir muligheter til virkelig forsøke seg frem og prøve nye spennende ting og muligheter. Mercado foretrekker prog og psykedelia fordi mulighetene er så uendelig her, ikke fordi han vil spille avansert musikk og vise seg frem. Musikk handler om ærlighet, og om å nå lytterne med budskapet, og utrykke seg slik at kommunikasjonen og kjemien har optimale forhold.

LamaGlama har foruten ny skive i juni planer om en aktiv konsertvirksomhet i sitt eget land, men også i Sør- Amerika og ikke minst gjerne også i resten av verden. Av artister Chilenerne liker nevner de Pink Floyd, Yes, Genesis, Caravan, Camel, Porcupine Tree, Steven Wilson, Riverside, Opeth og Anathema osv.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*