Newsfeed

Fyrecross: Nok et kvalitetsband fra Hellas

Fyrecross - Burn Them to the Ground

Den greske heavy metalscenen skuffer aldri når det kommer til tradisjonell metal, og Fyrecross er ingen unntak. Dette er en EP som kjører på med full trykk med energisk heavy metal som er inspirert av tidlig speed metal og gammel Iron Maiden.

En grunn til at jeg nevner Iron Maiden er at den instrumentale låten Dance of the Witch ikke er så fryktelig ulik hva de ville ha gjort på et av deres to første album. Det er den typen metal med raske riff og gitarsoloer som høres ut som de er rett fra 80-tallet, men som er fresh nok til at de ikke føles som noen dårlig kopi av noe. Vokalisten høres ut som en skikkelig heavy metalvokalist, og han er ikke redd for å gå for de høye skrikene man finner i gammel heavy og speed metal.

Er det mye som skiller Fyrecross fra deres inspirasjoner eller andre retroband? Ikke så mye, men de har en god stemning som gjør at man stadig vekk kommer tilbake til Burn Them to the Ground. Det er bare 17 minutter med musikk, men det er 17 minutter der man blir lysvåken og føler at man virkelig lever.

Det ble bare trykt opp 150 kopier av den originale CD-en trykk opp, men flere har blitt trykt opp etter at de ble utsolgt. De kan kjøpes på bandets Bandcamp og BigCartel, og selvsagt kan man også høre på hele EP-en på den førstnevnte siden. Liker man gammel heavy og speed metal, så er det verdt å høre på, og det er i min mening verdt å kjøpe en CD for å vise støtte til dette bandet.

Lenker:
Facebook
Bandcamp
BigCartel

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*