Newsfeed

Den døde har det godt!

Året etter at det belgiske trekløveret Wiegedood var etablert, så slapp de den kritikerroste skiva «De Doden Hebben Het Goed I». Det var derfor rimelig å anta at det med tiden kom ei skive som het, «De Doden Hebben Het Goed II». Det gjorde det, og på konsert etter konsert så spilte Wiegedood musikk fra den nye skiva, før den ble sluppet som CD, og på sort og blank vinyl i februar. Skiva har bare fire låter som alle er mellom 6 og 11 minutter lange.

Wiegedood har i følge mange av de som kan sortmetall klart å overføre den organiske følelsen ved å spille live til soundet deres i studio. Det som var bra på debutskiva er nå enda mer konsist, kompakt og presist. Wiegedood har faktisk klart å lage sin særegne atmosfærisk sortmetall sies det uten at jeg selv kan påberope meg ekspertise på dette. Det jeg er helt sikker på er at «De Doden Hebben Het Goed» oversatt til norsk betyr «Den Døde Har det Godt».

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3773 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*