Newsfeed

Et dypdykk ned i undergrunnen

Bedwetter – Flick Your Tongue Against Your Teeth & Describe the Present

Det skal vel sies først som sist, at når det kommer til rap så har jeg vært ekstremt kresen gjennom min egen musikkhistorie, og det lille jeg har hørt har kommet gjennom sjangre som triphop og drum n bass. Jeg hadde et lite håp om at Hacktivist skulle klare å komme opp med tilfredstillende metalrap for noen år siden, en mulighet de dessverre kastet bort på for lite kreativitet når de endelig klarte å slippe debutskiva si i fjor.

Jeg har all mulig respekt for amerikanske mainstream-rappere, men når det kommer til grunnlaget i selve musikken deres, med endeløse loops, faller det for døve ører for min del. Mye fordi jeg liker et progressivt lydbilde, og her kommer folk som Kendrick Lamar og Travis Miller inn. Førstnevnte slapp megasuksessen How to Pimp a Butterfly i 2015, som fungerer best å høres i èn omgang. Miller som går under pseudonymet Lil Ugly Mane, har med prosjektet Bedwetter laget et minialbum som tar inn alt fra jazz, industriell elektronikk, ambient og triphop, for å skape en stemningsfull setting for tekstene hans. Jeg føler at det er en viss parallell i den urbaniserte, skitne delen av musikken hans til Burials debut som kom i 2006.

Før han gikk inn på rap-sporet eksperimenterte Miller med sjangre som svart metal og noise. Han ble med i duoen legacy rundt 2005, og fra 2010 og tre år framover bidro han i Chocolate Milk Collective og Raider Klan, hiphop-grupper som dro inn influensene fra det tidlige Memphis-miljøet med horrorcore og gangsta rap, som gjerne hadde et unikt lydbilde i lavproduksjonene sine. Da han begynte å laste opp sin egen musikk, først med en mixtape, så debuten Mista Thug Isolation skaffet han seg fort et navn på rap scenen. Han viser ved hver ny utgivelse at han har et stort talent ved å dra inn alt fra jazz, metal, country og plunderphonics i musikken sin.

Flick Your Tongue Against Your Teeth & Describe the Present kan beskrives både som et instrumentalt album, og et dypdykk ned i traumene Miller opplevde i oppveksten. Gjennom tretti minutter blir vi ledet gjennom musikalske baktepper som perfekt er med på å forsterke følelsene hans. Med andre ord er dette et album du trygt kan sette på for å komme inn i Millers melankolske univers.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*