Newsfeed

Undergrunnslabel.

7. april er nok en dag SpiteFuel ser frem til?! Årsaken er så enkel som at det er da deres debutskive «Second To None» har slippdato. Skiva kommer via labelen MDD Records  MDD har røtter tilbake til 1993, og er en label som fokuserer på metall fra undergrunnsscenen, men som også metall med hardrock elementer fra sør i Tyskland som band som SpiteFuel. Coverkunsten er ved Travis Smith ,og produksjonen foregikk i Gernhart Studio (Tankard, Destruction, SuidAkra).

SpiteFuel er fra Heilbronn langt sør i Tyskland, og det er en by som er et viktig trafikknutepunkt. Det gir da en viss mening om SpiteFuel ønsker å bli et musikalsk knutepunkt med en ok fanbase. Høyt verdsatte band hos den tyske kvintetten er Slash, Guns N’ Roses, Dokken, Accept og Judas Priest. I begynnelsen av fjoråret så kollapset bandet Strangelet, og opp av asken steg nykommerbandet SpiteFuel. Stefan Zörner, Tobias Eurich og Finn Janetzky kom fra Strangelet, og Timo Pflüger og Björn Hessemüller kom fra bandet Devil Darling. Rimelig fort slapp den nye kvintetten singelen «Never Surrender», som viste at bandet hadde noe å fare med.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*