Newsfeed

Witchseeker: En variert EP fra Singapore

Witchseeker - Night Rituals

Jeg har alltid vært en stor fan av førsteutgivelser, enten det er debutalbum, eller EP-er og demotaper. Det er noe magisk med dem siden det er et ungt band som spiller inn akkurat det de synes er kult uten å bry seg om noe annet eller hva andre synes om det. Night Rituals av singaporske Witchseeker er akkurat en sånn EP.

De spiller en miks av tradisjonell heavy metal og thrash, så EP-en åpner med heavy metal låten Shine Through the Night, for og så kjøre på med rask og knallhard thrash i form av Killing Obsession i den nestelåta. Og tredje låta heter Wishing You Were Mine, og de er tilbake i heavy metal igjen med en kjærlighetslåt som fint kunne ha vært fra et av de langt mer kommersielle metalbandene fra 80-tallet, eller til og med et pop punkband fra 90-tallet. Metal Warrior er mer den raske galopperende typen man forventer fra en slik tittel, og Killing of Mankind er igjen en skikkelig tøff thrash låt. De avslutter med et cover av Fuck You av punkbandet The Subhumans.

De går gjennom flere stiler for både heavy og thrash på denne 19 minutter lange EP-en. Det er en punkfølelse bak de mer tradisjonelle metal låtene. Mest på grunn av den litt hese og råe vokalen. Men når de kjører på med thrash, så føles det virkelig som 100 % thrash. Det er en utrolig sjarmerende EP man kommer i godt humør av når man hører på den. Man skulle tro at en låt som Wishing You Were Mine er for klissen og flau til å være på en slik utgivelse, men den passer perfekt inn med at dette er band som gjør det de vil gjøre og som ikke bryr seg om hva du mener om slikt.

I likhet med de fleste band nå for tiden, så kan man høre hele EP-en på deres Bandcamp. Man kan også bestille den CD-en der. Det koster kanskje mer å sende den fra Singapore til Norge enn hva selveste CD-en koster, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte den.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

  • Frossen
4

Sammendrag

Gamle debutalbum og førsteutgivelser fra tidlig 80-tallet hadde ofte denne variasjonen siden det ikke var noen 100 % faste stiler å holde seg til. Det er forfriskende å høre det fra et nytt band.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*