Newsfeed

En spansk bjørn debuterer.

Ursa Minor er det latinske navnet på Lille Bjørn som er et stjernebilde på den nordlige himmelhalvkule. Tar vi vekk Minor så får vi Ursa, og det er et band fra Spania som sysler med eksperimentell progmetall. På den internasjonale kvinnedagen slapp det spanske trekløveret Robert, Pol og Marcos sin debutskive «Nulla». Nulla betyr ingenting, og det er i alle fall ikke er relevant beskrivelse av musikken til Ursa! Den musikken er spekket med raffinerte trommemønstre, basslinjer som er melodiske og frodige og i bøtter og spann med atmosfærisk gitarlinjer.

Noen YouTube video har enda ikke Ursa klart å laste opp, men fra deres Bandcamp er det mulig å høre hva bandet har å by på. Coverkunsten på «Nulla» er ved Yuri Shepard og verket er produsert og mikset av Ursa sin bassist Pol Ortega. Bandnavnet Ursa betyr oversatt til norsk rett og slett bjørn. Ursa er fra Terrassa som er en by på 2000000 innbygger tre mil fra Barcelona. Av inspirasjonskilder til den spanske trioen kan nevnes Tool, Karnivool, Porcupine Tree, Opeth, Dream Theater, Thrice, Oceansize, Mastodon, Incubus, Russian Circles og Pat Metheny.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*