Newsfeed

Aeternus: Det norske vintermørket

Aeternus - Beyond the Wandering Moon

Beyond the Wandering Moon er et interessant stykke norsk black metal. Musikken er mørk, rå og alt det der slik man forventer fra sjangeren, men gitartonen betydelig mer brutal og blytung slik som i death metal. Vokalen er også mer en dyp og mørk growling enn black metal skrik. Det er et klart element av death metal som er ganske uvanlig i norsk black metal. Det er ingen overraskelse at de skiftet stil til nettopp death metal etter dette albumet.

Men til tross for overfladiske death metalelementer, så er dette et veldig rent og rett frem black metalalbum. De fleste låtene ligger i overkant av 6 minutter med de to lengste på 8 minutter. Det gir lytteren nok tid til å sette seg inn i den kalde og episke stemningen. Dette er nok et black metalalbum som fokuserer på iskald natur og hedendom fremfor satanisme. Musikken er som nevnt blytung, noe som gjør at dette er et vanskelig album å høre på om man ikke er i den rette stemningen. Det kan være veldig krevende for lytteren å høre på en hel rekke monotone og mørke låter i over en time i strekk.

Musikken føles som å kjempe seg gjennom en ekstrem snøstorm i totalmørke. Det er et slit, og man vil føle at det er bare å gi opp og legge seg ned for å dø. Men det er nettopp det som er mye av tiltrekningskraften til dette albumet. Man kjemper seg gjennom det for å vise gudene at du er sterk og verdig Valhall. Det er en majestetisk og en antikk følelse tvers igjennom alle låtene.

Jeg ser for meg at noen vil ha problemer med å holde seg våken når de hører på Beyond the Wandering Moon for første gang. Det er overveldende og vanskelig å holde konsentrasjonen i en hel time med monoton black metal med death metal tyngde. Men det er nettopp denne type album som er mest belønnende å høre på i lengden. Dette er den type musikk som vokser seg større og større jo mer man hører på den. Dette er musikken for de av oss som drømmer om evig vinter.

Lenke:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*