Newsfeed

Musikalsk hårklipp!

Noen bandnavn er rimelig fornøyelig, og Julie’s Haircut stiller i den kategorien synes jeg. Den italienske sekstetten har ikke drevet som frisører siden den spede begynnelsen i 1994, men vært et aktivt band med stor produksjon av musikk. Deres siste verk har en kreativ tittel i form av «Invocation And Ritual Dance Of My Demon Twin”. Skiva ble sluppet for noen uker siden ved hjelp av labelen Rocket Recordings.

Julie’s Haircut har virkelig utviklet sitt sound med årene, og i begynnelsen var det en ganske så garasjepreget musikk bandet bød på. Med årene så har ønsket om å eksperimentere utviklet seg, og samtidig har de fokusere på improvisasjon og lydcollager uten at det har gått på bekostning av det melodiske, groovet og et smått spacepreget og hypnotisk sound. Nå for tiden så spiller italienerne en psykedelisks avantrock. Bandet har samarbeidet med artister som Sonic Boom, Philip Corner, Valerio Cosi og ikke minst Damo Suzuki. Suzuki er tidligere vokalist og gitarist i den tysk kultbandet Can som er mitt favorittband fra krautrock segmentet. En måte å beskrive Julie`s Haircut sin musikk er dette, «Music to tickle yer brain & soothe yer soul»!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (7075 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*