Newsfeed

Alphabet ogham

Code666 er labelen som står for utgivelsen av Saille sin nyeste skive «Gnosis» som kom i mars. Saille er en kvintett og spiller en rimelig atmosfærisk sortmetall, og musikerne er fra Belgia og Nederland. Årets skive er nummer fem i kronologien, og det var brettist og vokalist Dries Gaerdelen som var indikativtaker til bandet. Han er ikke med lengre, men Saille eksisterer i beste velgående for det.

Bandnavnet Saille er avledet fra gammelirske ordet alphabet ogham som betyr treet, selje. Saille er kjent for å bruke klassiske  instrumenter som cello, fiolin, trompet og euphonium i musikken sin. I musikken forefinnes både black screams og death growls, men også renvokal til tider. Lyrikken dveler ved det nifse, det rare og det engstelig blant annet. Årets skive heter som nevnt «Gnosis», og det er et gresk ord i betydningen kunnskap, viten eller innsikt, men også erkjennelse. Ordet brukes gjerne som filosofisk og teologisk begrep. Gnosis har gitt navn til gnostisisme, og bygger på begrepene diagnose og prognose. Det er derfor rimelig å anta at årets skive tematisk omhandler noe av det nylig nevnte.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*