Newsfeed

Uten kulturell støtte.

Mexico er et land med mange utfordringer, og myndighetene støtter objektivt sett ikke kunstnerisk utfoldelse, og er mer opptatt av å beskatte kunst. Slikt rammer også musikklivet i Mexico, og gjør det svært vanskelig for Mexicanske band å nå frem internasjonalt. Et unntak er Cast som har vært sta og utholdende og levert kvalitetsmusikk i snart 40 år. Cast startet sin karrière i 1978, og det var keyboardsspilleren og maestro Alfonso Vidales som var musikeren med visjonene. Visjoner om å lage symfonisk prog med særpreg og subtile krumspring av den lett eksperimentelle sorten.

De første fjorten årene i Cast sin eksistens finnes det svært lite info om, og debutskiva kom først i 1994 «Landing On Serious Mind». Det var ikke all verdens bra musikk, men Mexicanerne var i alle fall i gang med å produsere musikk. Så langt har det resultert i 18 studioskiver, og nummer 19 «Power And Outcome» ble sluppet i for kort tid siden. Den skiva høres meget bra ut i mine ører, og har da også fått mange godord fra andre musikkelskere. Litt aksent i det engelske vil enkelte synes er sjarmerende andre kanskje synes er irriterende?! Musikalsk er det svært bra saker, og Cast har da opp gjennom årene levert flere skiver som bør være obligatorisk i enhver progsamling.

Den nye skiva er på over 70 minutter, og Cast er en septett og har blant annet med seg en fiolinist som jo gjør at den soniske paletten er noe annerledes enn mange andre progband. Musikken til Cast har utviklet seg gjennom årene, og i dag så har de et særegent sound med elementer av middelaldermusikk, folklore, fusion, symfonisk og musikken er retropreget men på Cast sine premisser men med små hint av Genesis og Emerson, Lake & Palmer.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*