Nyhetsfeed

I: Et altfor kortlevd sideprosjekt

I - Between Two Worlds

I var det altfor kortlevde sideprosjektet til Abbath og Armagedda, begge tidligere kjent fra Immortal. Det var en rekke andre nevneverdige musikere i I, men dette bandet kan ses som en utvidelse av heavy metalsiden av Immortal. Mye av den samme iskalde og episke stemningen er der, og musikken kan av og til høres ut som Immortal på deres mest melodiske.

Vokalen til Abbath er også ikke så ulik den han brukte da han sang for Immortal. Den er hes, men ikke langt nær så skrikende. Man kan sitte å sammenligne I med Immortal til man blir blå i trynet, men til syvende og sist, så er I sin egen unike greie. Det er episk heavy metal med et hint av black metal, og det er en av de aller mest vellykkete fusjonene mellom de to sjangrene jeg noen gang har hørt. Riffene er alt man kan ønske fra episk black metal.

Immortal er eksperter i å skape musikk som gir lytteren indre bilder om snøkledde fjell og store iskalde landskaper urørt av dødelige mennesker, og her får de det til igjen med bruk av old school heavy i stedet for black metal med råe riff og blast beats. Musikken gir mye av den fantastiske følelsen man finner i vikingalbumene til Bathory (å sammenligne episk metal med Bathory er det største kompliment man kan gi denne type metal). Alt føles som ekte metal fra start til slutt. Man kan kjenne den kalde vinden i ansiktet og se majestetiske fjell når man hører på Between Two Worlds.

Alle fans av ekte metal må høre på dette albumet. Elsker du Cirith Ungol , tidlig Manowar, vikingperioden til Bathory og all ekte, episk og ren metal, så vil du også elske I. Dette er et album som vil bli husket som en klassiker. Jeg var ikke overbevist første gang jeg hørte på Between Two Worlds, men musikken har bare vokst og vokst hver gang jeg har hørt på det.

Lenke:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*