Newsfeed

Brennende ønsker

For tre år siden ga det svenske dødsmetallbandet At The Gates skiva «At War With Reality». Den skiva var etterlengtet for den kom etter 19 års taushet fra veteranbandet. Nå melder svenskene at gitarist og låtskriver Anders Björler har forlatt bandet, og at de er på utkikk etter hans erstatter. Björler har forøvrig sin tvillingbror Jonas med i At The Gates. Jonas ga i 2013 ut den lekre soloskiva «Antikythera» som var et verk inspirert av rock, postrock, prog, jazz og italienske filmmusikk. Brødrene Björler har også spilt sammen i The Haunted.

Planene videre for At The Gates er å få ut ny skive til neste år, og allerede nå er tre av låten på den ferdige. Selv om Anders Björler stod for mange av låtene til At The Gates så føler de gjenværende fire musikerne at den nye musikken vil leve opp til det de «gamle» skivene har stått for! Svenskene sier at de har mer enn noensinne har brennende ønsker om å levere høykvalitets dødsmetall fortsatt. At The Gates har en fortid helt tilbake til 1990, og ble til i Gøteborg, og to år etter kom debuten «The RedIn The Sky Is Ours». Året etter forlot gitaristen Alf Svensson bandet for å drive sitt soloprosjekt Oxiplegatz, og alt det øvrige han hadde lyst til. I 1996 ble At The Gates lagt på is som musikkprosjekt, og musikerne syslet med sitt herunder bandet The Haunted. 11 år senere var det tid for come back, og følgende uttalelse,

«Well, it felt like the timing was right for once. We have been talking about a possible reunion for years now, but this was the first time everything fell into place. For me personally, it feels like getting closure. The break-up over ten years ago was abrupt and left a bad vibe between us that took years to get over. We have a better relationship today and a more relaxed approach to who we are and what we do. The time is right to get together and play some shows. Try to catch us live in the summer 2008. It could be your last chance».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

 

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. At The Gates: Besøk i studio! - Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*