Newsfeed

Gleden ved å spille gitar!

Fra Uppsala i Sverige kommer neoprogbandet Hidden Land, og de slapp nylig sin tredje skive «Halycon». Tradisjonelt så har svenske hatt et sound som har vært keyboardsdrevet, men nå har maestro i bandet Hannes Ljunghall igjen oppdaget gleden med å spille gitar! Fortsatt er det rikelig med keyboards, men nå er det altså mye mer gitar enn før i musikken til kvartetten. Hidden Land har blitt kritisert for at gitarene har vært så anonyme, og Ljunghall ble da også lei av å høre det. Gitar var for øvrig det første instrumentet Ljunghall lærte seg å spille.

Ljunghall står for alt av gitarer og keyboards og ikke minst lyrikk og komponering på «Halycon», og er definitivt frontmannnen i bandet. Likevel så får jeg bandfølelsen fordi musikerne virker å stå skulder ved skulder og å vektlegge samhandling for å få skiva til å lyde så bra som mulig. Hidden Land er forøvrig en ren fortsettelse av bandet Violent Silence selv om bare behørig omtalte Ljunghall er med begge plasser.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*